Badkamer kitten

  • 5 Jaar garantieHoge kwaliteit
  • +15 Jaar ervaringSnel en vakkundig personeel
  • U kunt bij ons pinnenGeen probleem pinnen mag!

Badkamer afkitten via de kitexpert

Heeft u net uw badkamer gerenoveerd en voorzien van nieuw tegelwerk en sanitair? Dan moet u natuurlijk vervolgens de badkamer afkitten. Dit levert een strakke, fraaie afwerking op en zorgt voor een waterdichte afsluiting van randen en kieren. Zelf doen kan. Maar laat u het over aan de professionals van ons kitbedrijf, dan bent u verzekerd van nette voegafdichtingen met een zeer lange levensduur. Daarnaast werken we vlot, betrouwbaar, houden rekening met uw wensen, en rekenen een scherp tarief.

Wij leveren al meer dan 15 jaar de beste kitservices door heel Nederland! Uiteraard kitten we ook andere ruimtes waar te maken is met veel vocht of water, zoals wc’s, douches, wasruimtes, keukens en ook zwembaden. Onze diensten leveren we bij particulieren, maar ook in opdracht van zakelijke klanten en diverse bouwbedrijven en aannemers. Bijvoorbeeld voor projecten bij sportscholen, recreatie en hotels.

Waarom een badkamer afkitten?

Bij het vernieuwen van de bad- of doucheruimte is het kitwerk vaak niet het eerste waar de aandacht naar uitgaat. Vooral de ruimte voorzien van een nieuwe indeling en uitstraling met andere tegels, sanitair, kranen en badmeubels, daar draait het natuurlijk om. Een badkamer afkitten komt pas in de laatste fase van de bouw om de hoek kijken.

Toch is kitten het niet onbelangrijk. Het zorgt voor een nette opvulling van alle naden en kieren die zijn ontstaan bij de aansluiting tussen wand en vloer en de andere sanitaire elementen zoals wastafel, closetpot en douchewand. Bovendien zorgt het ervoor dat vocht, vuil-, kalk- en zeepresten zich niet tussen deze naden kan nestelen. Laat u dat open, dan kan daar op den duur lekkage, aantasting van muren en schimmelvorming ontstaan.

Hygiënische afwerking bij bad en douche

Laat u het badkamer afkitten over aan de expert? Dan bent u er zeker van dat dergelijke kieren op een goede manier worden opgevuld. Niet alleen blijft de uitstraling van de nieuwe badkamer langere tijd zijn waarde behouden, ook het onderhoud van het sanitair wordt door deze hygiënische afwerking aanzienlijk vereenvoudigd. En dat is vooral een must als de ruimte vaak wordt gebruikt. Zeker als het om openbare ruimtes gaat, zoals bij zwemgelegenheden en sportcomplexen. Daarom gebruiken we uitsluitend hoogwaardige kitsoorten van gerenommeerde merken waarvan de slijtvastheid en lange levensduur wordt gegarandeerd.

Waarom kit flexibel moet zijn

Met kit wordt een elastische voegafdichting gemaakt, vaak is deze op basis van siliconen. Deze flexibiliteit is nodig omdat wanden, vloeren en andere sanitaironderdelen altijd een bepaalde werking hebben. Dit is nauwelijks merkbaar, maar een harde voeg kan deze beweging niet opvangen en gaat scheuren.

Ons kitbedrijf heeft voor ieder type ondergrond de juiste kitsoort zodat deze optimaal hecht. Zo gebruiken we voor marmer en natuursteen vanwege de sterke zuiging een andere soort kit. Verder wordt bij de toegepaste kitten gelet op kleurvastheid, UV- en warmtebestendigheid, schimmelwerende eigenschappen en we werken met oplosmiddelvrije kitsoorten. U heeft verder keuze uit een breed scala aan tinten, maar we kunnen de ook de badkamer afkitten in een transparante kit.

Oude kit verwijderen in badruimtes

Een badkamer afkitten begint met een goed geprepareerde ondergrond, dus met een schone naad of voeg. Is de badruimte nog in prima conditie maar zijn de kitranden aan het schimmelen, afbrokkelen of laten ze op diverse plekken los, dan kunnen wij deze deskundig verwijderen. Wacht daar vooral niet te lang mee want op den duur kunnen er vervelende lekkages gaan optreden waardoor het herstel een kostbare zaak wordt.

Het zelf verwijderen van de oude kitlagen is voor de meesten een vervelende klus en het is vaak lastig om alle sporen oude kit weg te halen. Door ervaring doen onze experts dit werk snel en op dusdanige manier dat er een goede gereinigde ondergrond overblijft die een uitstekende hechtbasis vormt voor de nieuwe kit. U bent er van verzekerd dat wij dit uitvoeren zonder krasschade aan tegels en sanitair.

Afspraak maken & meer informatie kitwerk badkamers

Of het nu om een kleine badkamerklus gaat of u laat graag grote oppervlakken van de badkamer afkitten, u kunt ons altijd inschakelen. Daarbij zijn onze prijzen zeer gunstig. Neem meteen contact op voor een afspraak of prijsopgave. Ook kunnen onze kitexperts altijd eerst langskomen voor vrijblijvend advies.